Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehit yakını ve gazilerle oruç açtı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehit yakını ve gazilerle oruç açtı


Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Erbaş, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katıldığı programda konuşan Erbaş, şehitliğin bir insanın erişebileceği en yüksek manevi makamlardan birisi olduğunu söyledi.

[Fotoğraf: DHA]


Şairin “Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda” şeklinde dile getirdiği gibi şehitler yurdu bir vatanda yaşadıklarını, Yüce Rabbin “Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz” buyurduğunu aktaran Erbaş, şehit ailesi veya gazi olmanın büyük bir iftihar vesilesi olduğunu belirtti.


Erbaş, inandığı değerler uğruna canını feda edecek bir yüreğe, evlada ve yakına sahip olmanın hem bu dünyada hem de ahirette büyük bir onur olduğuna dikkati çekerek, şehitlerin ve gazilerin canları pahasına savunduğu ve emanet bıraktığı değerlere sahip çıkmanın en temel vazifeleri olduğunu vurguladı.


“Allah istiklal ve istikbalimize kastedecek hainlere fırsat vermesin”


Bütün imkan ve gücüyle şehitlerin emaneti vatana ve değerlere sahip çıkacaklarının altını çizen Erbaş, şunları kaydetti:


“Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bizlere miras olarak bıraktıkları vatanımızı, ülkemizi, devletimizi her türlü kötülükten koruması için Rabbimize dua ediyorum. Yüce Allah, dinimiz, devletimiz ve milletimizin bekasına halel getirecek, istiklal ve istikbalimize kastedecek hainlere fırsat vermesin. Sarsılmaz bir imanla şehadeti arzulayarak din, vatan ve mukaddesat uğrunda canlarından vazgeçmeyi göze alan ve gazilik payesiyle şereflenen tüm kahraman gazilerimizi de şükran ve hürmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyor; dar-ı bekaya irtihal edenlere Rabbimden rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.”


Programda, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs de yer aldı.

Kaynak: Trt Haber

Benzer Haberler
Washington Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı ⏬👇
Washington Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı ⏬👇
Australya’da 16 Yaş Altı Sosyal Medya Yasaklarını Aşma Yolları
Australya’da 16 Yaş Altı Sosyal Medya Yasaklarını Aşma Yolları
Japonya’da Yılın Kanji Karakteri “Kuma” Seçildi ⏬👇
Japonya’da Yılın Kanji Karakteri “Kuma” Seçildi ⏬👇
Zelenski, ABD’nin Ukrayna Barış Planını Değerlendirdi ⏬👇
Zelenski, ABD’nin Ukrayna Barış Planını Değerlendirdi ⏬👇
Kerkük’te Yaşanan Sel Felaketinde Elektrik Arızası Sonucu Bir Kadın Hayatını Kaybetti
Kerkük’te Yaşanan Sel Felaketinde Elektrik Arızası Sonucu Bir Kadın Hayatını Kaybetti
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir İzzeddin el-Kassam’ın Mezarına Baskın Düzenledi
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir İzzeddin el-Kassam’ın Mezarına Baskın Düzenledi
Haberin Zirvedeki Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması