Gazze’de İsrail Güçlerinin Yarattığı İnsani Kriz Devam Ediyor ⏬👇

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gazze’de İsrail Güçlerinin Yarattığı İnsani Kriz Devam Ediyor ⏬👇

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin güneyi ile orta kesiminde kurulan yardım dağıtım merkezlerinde 27 Mayıs-12 Temmuz tarihleri arasında İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısına ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun, halk arasında “ölüm tuzakları” olarak anılan bu yardım dağıtım merkezlerine düzenlediği saldırılarda şu ana kadar toplam can kaybının 805‘e, yaralı sayısının ise 5 bin 252‘ye yükseldiği, 42 kişinin ise halen kayıp olduğu kaydedildi.

ABD Askerinin Ateş Açtığı Görüntüler Paylaşıldı

Açıklamayla birlikte, bir ABD askerinin, yiyecek almaya gelen kalabalığa ateş açtığı görüntüler de paylaşıldı. Görüntüyle ilgili olarak, “İsrail ordusu ve ABD güvenlik güçleri, Gazze Şeridi’nde her gün, açlığa mahkum edilen onlarca sivili öldürüyor sonrada kamuoyuna ‘yardım’ dağıttıkları yalanını söylüyor. Bu, ABD yönetiminin himayesinde ve bir çok ülkenin ortaklığında yürütülen bir soykırımdır.” değerlendirmesi yapıldı.

İsrail’in “Ölüm Tuzakları” Stratejisi

“Ölüm tuzakları” olarak nitelendirilen İsrail’in yardım dağıtım stratejisi, 27 Mayıs tarihinden bu yana BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının denetimi dışında, ABD-İsrail güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı” aracılığı ile gerçekleşiyor. Ancak bu sistem, BM tarafından tanınmıyor ve Filistinli gruplarca reddediliyor. Hamas, bu yapıyı kınayarak “ölüm tuzakları” olarak nitelendiriyor.

İsrail’in Gazze’ye Erişimi Engelleniyor

İsrail, 2 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi’ne giriş sağlayan tüm kara sınır kapılarını kapalı tutuyor. Yardım taşıyan yüzlerce tırın Gazze’ye geçişi engellenirken, yalnızca sınırlı sayıda aracın Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan geçişine izin veriliyor. Gazze’nin günlük en az 500 yardım tırına ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nın Ateşkes Çağrılarına Rağmen Soykırım Sürüyor

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023‘ten bu yana devam eden saldırıları sonucunda Gazze’de büyük bir insani felaket yaşanıyor. Uluslararası kamuoyunun ve Uluslararası Adalet Divanı’nın ateşkes çağrılarına rağmen İsrail’in soykırımı aralıksız devam ediyor.

Benzer Haberler
Almanya, Orta Doğu’daki Askeri Operasyona Katılmayacak
Almanya, Orta Doğu’daki Askeri Operasyona Katılmayacak
Anand, Türkiye’ye Yapacağı Ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Görüşecek
Anand, Türkiye’ye Yapacağı Ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Görüşecek
İRAN YÖNETİMİNİN ALTYAPISI HEDEF ALINDI: ORDUDAN AÇIKLAMA
İRAN YÖNETİMİNİN ALTYAPISI HEDEF ALINDI: ORDUDAN AÇIKLAMA
İRAN’DAN İSRAİL VE ABD HEDEFLERİNE YENİ SALDIRILAR
İRAN’DAN İSRAİL VE ABD HEDEFLERİNE YENİ SALDIRILAR
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ARAKÇİ’DEN AÇIKLAMALAR
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ARAKÇİ’DEN AÇIKLAMALAR
KUZEY KORE, YÜKSEK YOĞUNLUKLU TATBİKATLA GÜÇ GÖSTERİSİ YAPTI
KUZEY KORE, YÜKSEK YOĞUNLUKLU TATBİKATLA GÜÇ GÖSTERİSİ YAPTI
Haberin Zirvedeki Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması