Gazze’ye ablukasını sıkılaştırıp yardım girişini kısıtlayarak insani felakete yol açan İsrail, yardım almak isteyen sivilleri hedef aldı. Sağlık alanından kaynaklar ve görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail ordusu Gazze’deki çeşitli bölgelerde düzenlediği hava saldırıları sonucu toplam 18 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şati Mülteci Kampı’nda bir evi bombalaması sonucu biri kadın, biri çocuk olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybetti. Kentin diğer bölgelerinde de benzer saldırılar gerçekleşti. Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde bir evin hedef alınması sonucu biri yaşlı, 2’si kadın 3 Filistinli hayatını kaybetti. Nusayrat Mülteci Kampı’nda da 2’si çocuk 4 Filistinli yaşamını yitirirken, Han Yunus kentinin farklı bölgelerinde 5 Filistinli daha hayatını kaybetti.
İsrail ordusuna ait insansız hava aracının Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilere ait çadırları hedef alması sonucu bir anne ve kızı da yaşamını yitirdi. Bu acı olaylar, bölgede yaşanan insani krizin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Filistinli yetkililer, uluslararası toplumun sessizliğine ve İsrail’in saldırgan politikalarına dikkat çekerek acil yardım çağrılarına devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]