İstanbul'da devralınan hat açılışa gün sayıyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İstanbul'da devralınan hat açılışa gün sayıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralınan Başakşehir- Kayaşehir metro hattını kısa sürede tamamlandıklarını vurgulayarak, hattın vatandaşların hizmetine açılmasına sayılı günler kaldığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Bakanlık tarafından yapımı devam eden 13 projede toplam 177,3 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattının inşatının sürdüğünü belirtti.

İstanbul’da yapımı tamamlanıp, hizmete sunulan metro hattı uzunluğunun “Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı” ile birlikte 87,4 kilometreye ulaştığının altını çizen Karaismailoğlu, “Toplam uzunluğu 95,9 kilometre olan 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro hattı, Gayrettepe-Kâğıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade – Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hatlarının hizmete almak için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Şu an İstanbul’un raylı sistem ağı 259,5 kilometredir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 362,8 kilometreye yükselecek. Bir başka, deyişle raylı sistem ağının yüzde 50’si bakanlığımız tarafından İstanbul’a kazandırılmış olacak” dedi.

2 YILDA TEST SÜRÜŞLERİNE HAZIR HALE GETİRDİK

Bakan Karaismailoğlu, Başakşehir- Kayaşehir metro hattının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralındığını anımsatarak, bu hattın devralındığında fiziki ilerlemesinin yüzde 5 seviyesinde olduğunu kaydetti.

6.2 uzunluğundaki hattın açılmasına sayılı günler kaldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızı tamamlayarak özellikle dünyanın en gelişmiş en modern hastanelerinden olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’yle buluşturacağız” diye konuştu.

Kaynak : İGFA

Benzer Haberler
Bakanlık, İngiliz Diplomatın İstihbarat İlişkisi Tespit Edildi
Bakanlık, İngiliz Diplomatın İstihbarat İlişkisi Tespit Edildi
Romanya’nın Rusya’ya Gönderdiği Altın Rezervi Hala İade Edilmedi
Romanya’nın Rusya’ya Gönderdiği Altın Rezervi Hala İade Edilmedi
Gazze’de Yaşananlar: Ateşkes Sonrası İnsani Kriz
Gazze’de Yaşananlar: Ateşkes Sonrası İnsani Kriz
ICE’ın Yapay Zeka İddiaları
ICE’ın Yapay Zeka İddiaları
PP-DB İttifakı, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e Kabine Kurma Görevini İade Etti
PP-DB İttifakı, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e Kabine Kurma Görevini İade Etti
Elon Musk’ın Yapay Zeka Şirketi xAI’nın Grok Krizi
Elon Musk’ın Yapay Zeka Şirketi xAI’nın Grok Krizi
Haberin Zirvedeki Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması