KVKK’dan ‘ürün tanıtımı için çekilen fotoğrafların paylaşımı’na ilişkin karar

Fotomodellik yapan kişi, Kurula başvurarak, bir giyim mağazası tarafından satışa çıkarılan ürünlerin tanıtımı için fotoğraflarının çekildiğini ve paylaşıldığını, iş ilişkisinin sona ermesine rağmen fotoğraflarının açık rızası olmaksızın veri sorumlusuna ait internet adreslerinde yayınlanmaya devam edildiğini ileri sürdü. Kurul tarafından başlatılan inceleme kapsamında, veri sorumlusu giyim mağazası savunmasında, başvurucu ile aralarında bir eser sözleşmesinin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
KVKK’dan ‘ürün tanıtımı için çekilen fotoğrafların paylaşımı’na ilişkin karar


Fotomodellik yapan kişi, Kurula başvurarak, bir giyim mağazası tarafından satışa çıkarılan ürünlerin tanıtımı için fotoğraflarının çekildiğini ve paylaşıldığını, iş ilişkisinin sona ermesine rağmen fotoğraflarının açık rızası olmaksızın veri sorumlusuna ait internet adreslerinde yayınlanmaya devam edildiğini ileri sürdü.


Kurul tarafından başlatılan inceleme kapsamında, veri sorumlusu giyim mağazası savunmasında, başvurucu ile aralarında bir eser sözleşmesinin bulunduğunu, tanıtımı yapılan ürünlerin stokları bitene kadar fotoğrafların paylaşıldığını, ürün stokunun sona ermesinin ardından da fotoğrafların kaldırıldığını belirtti. Ayrıca savunmada, fotoğrafların hukuki ve ticari ilişki kapsamında açık rızayla çekildiği ve paylaşıldığı kaydedildi.


Kişisel Verileri Koruma Kurulu ise fotomodellik yapan kişinin bir giyim firmasının ürünlerinin tanıtımı amacıyla çekilen fotoğraflarının iş ilişkisinden sonra da yayınlanmasında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı bir durum olmadığına, taraflar arasındaki sözleşme çerçevesinde fotoğrafların paylaşıldığına karar verdi.


Kararda, başvurucu ile veri sorumlusu arasında iş ilişkisinden doğan yazılı olmayan bir sözleşmenin bulunduğu ve bu sözleşme kapsamında ilgili kişinin veri sorumlusu bünyesinde fotomodellik yaptığı belirtildi.


Başvurucunun iş ilişkisinin sona ermesi nedeniyle veri sorumlusunun internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarının kaldırılmasını talep ettiği aktarılan kararda, kıyafetlerin stoklarının sona ermesinden sonra fotoğrafların giyim mağazasınca yayınlanan yerlerden kaldırıldığı, yapılan incelemede internet sitesi linklerinde bu fotoğrafların bulunmadığı ifade edildi.


Kararda, başvurucunun fotoğraflarının veri sorumlusu ile arasındaki sözleşmeye istinaden Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hüküm çerçevesinde yayınlanarak işlendiği, veri sorumlusu şirket hakkında Kanun kapsamında yapılacak bir işlem bulunmadığı kaydedildi.

Kaynak: Trt Haber

Benzer Haberler
Kongrede Filistin Asıllı Tlaib’den İsrail Soykırımı Kararı
Kongrede Filistin Asıllı Tlaib’den İsrail Soykırımı Kararı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Süreci ve Bugüne Kadarki Gelişmeler
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Süreci ve Bugüne Kadarki Gelişmeler
Serotonin ve Kanser İlişkisi: Epigenetik Tedavilerin Geleceği
Serotonin ve Kanser İlişkisi: Epigenetik Tedavilerin Geleceği
Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nden Yapılan Çığır Açan Ay İç Yapısı Keşfi ⏬👇
Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nden Yapılan Çığır Açan Ay İç Yapısı Keşfi ⏬👇
Amigdala Odaklı Yeni Araştırma, Kaygı ve Sosyal Davranış Bozukluklarına İşaret Ediyor ⏬👇
Amigdala Odaklı Yeni Araştırma, Kaygı ve Sosyal Davranış Bozukluklarına İşaret Ediyor ⏬👇
Araştırmaya Göre Vücut, Doğal Peptitlerle Ağrıyı Azaltabilir
Araştırmaya Göre Vücut, Doğal Peptitlerle Ağrıyı Azaltabilir
Haberin Zirvedeki Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır.