Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bitirilmesi amacıyla İstanbul’da yapılacak müzakerelere katılacak Rus heyetinde değişiklik olmadığı bildirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus heyetine başkanlık edecek isimleri duyurdu. Heyette Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, GRU Başkanı İgor Kostyukov ve Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin yer alacak.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesini temsil edecek heyet listesini açıkladı. Ukrayna heyetinde Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov başkanlık edecek. Heyette ayrıca Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Danışmanı Oleksandr Bevz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı Başkan Yardımcısı Oleksandr Dyakov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergiy Kyslytsya ve diğer önemli isimler yer alacak.
Vladimir Medinskiy, 2022’deki görüşmelerde de Rus heyetine başkanlık yapmıştı. Ukrayna heyetindeki isimler de 2. tur müzakereye katılanlardan oluşacak. Önceki müzakerelere Savunma Bakanı olarak katılan Umerov, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreterliği görevine getirilmişti.
Bu önemli müzakerelerin barış getirmesi ve krizin sona ermesi umuduyla taraflar İstanbul’da bir araya gelecekler.
Reklam & İşbirliği: [email protected]