Dünyanın dört bir yanından gelen yazarlar, yayıncılar ve edebiyat dünyası çalışanları, İsrail’in Filistinlilere yönelik ayrımcı politikalarına karşı güçlü bir tepki gösterdi.
Filistin Edebiyat Festivali (PalFest) tarafından organize edilen bir mektupta, İsrail’in kültür kurumlarıyla artık işbirliği yapılmayacağı açıklandı. Mektupta, adaletsizliğe karşı sessiz kalmayacaklarını belirten yazarlar, Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak nitelendirerek İsrail’in eylemlerine sert bir eleştiri getirdi.
Mektubu imzalayan isimler arasında Nobel Edebiyat Ödüllü Annie Ernaux, Pulitzer Ödüllü Viet Thanh Nguyen, Arundhati Roy ve Judith Butler gibi ödüllü yazarlar bulunuyor. Toplamda 1744 kişinin destek verdiği bu karar, İsrail’in Filistin topraklarındaki politikalarını sorgulayan güçlü bir duruş sergiliyor.
Pulitzer ödüllü yazar Viet Thanh Nguyen, İsrailli yayıncılara, belirlenen prensipleri kabul etmedikleri sürece gelecekteki kitaplarının yayınlanmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Nguyen, sessizliğin masum olmadığını belirterek İsrail’in ayrımcı politikalarına karşı ses çıkarmanın önemine vurgu yaptı.
Bu güçlü tepki, kültürün adaletsizlikleri normalleştirmede oynadığı rolü sorgularken, yazarlar ve yayıncılar İsrail’in Filistin topraklarındaki politikalarına karşı güçlü bir duruş sergilemeye devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]