ABD eski Başkanı Donald Trump, Texas’ta yaşanan sel felaketinden sonra yaptığı ziyaret sırasında, Truth Social’dan önemli bir açıklama yaptı. Trump, “haydut” olarak nitelendirdiği kişilerin ICE (Göçmen İdaresi) araçlarına taş attığına şahit olduğunu belirterek, “Bu yepyeni araçlara çok büyük zararlar verildi.” ifadesini kullandı.
Trump, söz konusu saldırıya maruz kalan kolluk kuvvetlerinin derhal araçlarından inerek şüphelileri gözaltına alması gerektiğini vurgulayarak, “Halkı korudukları gibi kendilerini de koruyabilmeleri için ICE’ye tam yetki veriyorum.” açıklamasında bulundu.
Güvenlik yetkililerini taşıyan araçların bir daha saldırıya uğramaması gerektiğini belirten Trump, kolluk kuvvetlerine “tutuklama ve hapsetme” yetkisinin verildiğini duyurdu. Trump, dün eşi Melania Trump ile birlikte Texas’ta 4 Temmuz’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüşerek başsağlığı dilemişti.
Trump’ın ICE araçlarına yapılan saldırıya karşı aldığı sert önlemler, ABD’de gündem yarattı. Öte yandan, Trump’ın bu açıklamaları, tartışmalara sebep oldu ve farklı kesimlerden tepki aldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]