{
“title”: “İsrail’in Filistinli Esirlere Yönelik İşkence ve Cinsel Saldırıları BM Raporunda Değerlendirildi”,
“content”: “
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, The New York Times (NYT) muhabiri Nicholas Kristof’un yayımladığı araştırmaya atıfta bulunarak, İsrail’in Filistinli esirlere yönelik işkence ve cinsel saldırılarının sistematik hale geldiğini belirtti. Albanese, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından, BM İnsan Hakları Konseyi’nin 61. Oturumu kapsamında hazırlanan ‘İşkence ve Soykırım’ başlıklı raporu paylaştı.
Raporda, 1967’den beri işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları durumunun incelendiği ve İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistinlilere karşı uyguladığı sistematik işkencelere yer verildi. İsrail’in Filistinlilere işkence uygulaması ele alınarak, işkencenin soykırım ve apartheid rejiminin bir parçası olduğu vurgulandı.
Raporda, işkencenin Filistinlilerin mülksüz bırakılmasının merkezi bir unsuru olduğu belirtilerek, İsrail’in işkenceyi toplu intikam amacıyla kullandığına dikkat çekildi. Ayrıca, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı’nın terörist olarak etiketlenen Filistinli tutukluların kötü muamele görmesini emrettiği bilgisi de raporda yer aldı.
Raporda, İsrail’in Filistinlilere yönelik işkenceyi sadece hücreler ve sorgu odalarıyla sınırlı tutmadığı, aynı zamanda kitlesel yerinden edilme, kuşatma, yardım engeli ve şiddet yoluyla da işkenceye başvurduğu ifade edildi. İsrailli yetkililerin, Filistinlilerin direnişini kırmak için işkence ortamı oluşturduğu belirtildi.
“,
“excerpt”: “Albanese, İsrail’in Filistinli esirlere yönelik işkence ve cinsel saldırıları sistemli hale getirdiğini belirtti. BM İnsan Hakları Konseyi’nin raporunda, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında Filistinlilere karşı işkence uyguladığı vurgulandı.”,
“tags”: “Anthony Albanese, Nicholas Kristof, İsrail, Filistin, BM İnsan Hakları Konseyi, İşkence, Soykırım”
}
Reklam & İşbirliği: [email protected]