İsrail devlet televizyonu Kan’a göre, ara bulucu ülkelerin devreye girmesi sonucunda Hamas, İsrail’e ait cesetleri teslim etmeyi kabul etti. İsrail ordusu, 20 Şubat Perşembe günü cesetleri teslim almak için hazırlıklara başladı. Hamas, esirlerin isimlerini sabah saatlerinde bildirdikten sonra cesetleri önceden belirlenen bir noktada İsrail ordusuna ait ambulanslara teslim edecek.
Hamas ve İsrail arasındaki esir takasının 22 Şubat Cumartesi yapılacak yedinci turunda, hayatta olan 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılması bekleniyor. İsrail güvenlik kabinesi, bugün ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması ve esirlerin serbest bırakılması konularını görüşmek üzere toplanacak. Kabine görüşmesine bağlı wbahis olarak, ateşkes müzakereleri için Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidecek heyete ikinci aşamayı müzakere etme yetkisi verilecek.
İsrail, kimlik tespiti yapıldıktan sonra ölen esirlerin ailelerine haber verecek. Bu adım, taraflar arasındaki güvenin artmasına ve esir takas sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacak. Bu gelişmeler, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimi hafifletmeye yönelik umut verici adımlar olarak değerlendiriliyor. Esir takası anlaşması sürecinde yaşanan olumlu gelişmeler, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]