Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Batı Şeria’da gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlar hakkında bilgi verdi. Buna göre, İsrail ordusunun Beyt Ummar beldesinde açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki Rıza Sami Hasan Avvad ve 19 yaşındaki İsa Arafat İsmail Avvad hayatını kaybetti. Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre, saldırı sonrasında İsrail güçleri Filistinlilerin cesetlerini uzun süre yerde bıraktı.
İsrail ordusu ise yaptığı yazılı açıklamada, “Karmei Tzur” yasa dışı yerleşim yerine molotofkokteyli atıldığı iddiasıyla Filistinlilere ateş açıldığını belirtti. Son yaşanan bu olaylarla birlikte, 2026 yılının başından bu yana İsrail’in Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 70’e ulaştığı ifade edildi.
Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne saldıran İsrail’in, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarını artırdığı bildirildi. İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da sık sık Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerle işbirliği yaparak gerilimi tırmandırıyor. Bu durum, 1175 Filistinlinin ölümüne, 12 bin 666 kişinin yaralanmasına, yaklaşık 23 bin kişinin tutuklanmasına ve 33 bin kişinin zorla yerinden edilmesine neden olmuştur.
Reklam & İşbirliği: [email protected]