UNRWA’nın ismi açıklanmayan çalışanı, Gazze’deki insanların yaşadığı zor durumu sosyal medya hesabında paylaştı. Çalışan, evinden ayrılmak zorunda kaldığı anı yaşlı bir kişi ve çocuklardan oluşan bir Filistinli ailenin yıkım ortasında eşyalarını eşek arabasına yükleyerek göç ettiği bir fotoğrafla paylaştı.
UNRWA, paylaşılan fotoğrafın altına, çalışanın Gazze’de savaşın başlamasından bu yana 19 kez yer değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. İsrail’in sürekli bombardıman ve tahliye emirlerinin, Filistinli aileleri tekrar göç etmeye zorladığını ve Gazze’deki insanların aç ve yorgun olduğunu vurguladı.
Gazze’nin kuzeyinde, İsrail ordusunun bombardımanını artırması ve halkı tahliye etmeye zorlayan uyarıların ardından yeni bir zorunlu göç dalgası yaşanıyor. UNRWA, durumun aciliyetine dikkat çekerek insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]