Yunanistan’ın başkenti Atina’da, dün sabah saatlerinde meydana gelen patlama sonucu yıkılan binadaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin bildirdiğine göre, ekipler enkaz altından 4 ceset çıkardı. Ekiplerin çalışmasıyla yıkılan binanın enkazında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bu gelişmelerle birlikte patlama ve bina çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.
Ekiplerin enkaz altından çıkardığı cesetlerin kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybedenlerden dördünün, Atina’ya tatil amacıyla gelen ve patlamanın yaşandığı binada kısa süreli kiralık dairede bulunan bir ABD’li aile olduğu belirlendi. Diğer iki cesedin ise binada ikamet eden yaşlı bir çifte ait olduğu kaydedildi.
Plaka semtinde bulunan bir binada meydana gelen patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Dün sabah saatlerinde gerçekleşen patlama, tarihi ve turistik Plaka semtinde büyük bir yıkıma yol açtı. Patlamanın etkisiyle bina tamamen çökerken, bitişiğindeki diğer binalarda da ciddi hasar oluştu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]