Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaptığı resmi temaslar sırasında Ukraynalı gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek amacıyla Rus ve ABD heyetlerinin yapacağı görüşmeye değinen Zelenskiy, bu toplantıdan haberdar olmadıklarını belirterek görüşmelerde yer almayacaklarını ifade etti.
Zelenskiy, “Ukrayna, Ukrayna hakkında ve Ukrayna olmadan yapılacak herhangi bir müzakerenin sonuçsuz olduğunu düşünüyor. Biz olmadan bizimle ilgili hiçbir şeyi veya hiçbir anlaşmayı kabul edemeyiz. Biz bu tür anlaşmaları tanımayız” diyerek ülkesinin tavrını net bir şekilde ortaya koydu.
BAE ziyaretinin ardından Suudi Arabistan’a resmi temaslar için gideceğini belirten Zelenskiy, savaşın adil bir şekilde sona ermesi ve ülkesine güçlü güvenlik garantilerinin verilmesi için müttefik ülkelerin askerlerinin Ukrayna’da konuşlandırılmasının gerekliliğini vurguladı. Zelenskiy, barışın sağlanması ve Ukrayna’nın güvenliğinin sağlanması adına uluslararası destek ve iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Zelenskiy’nin açıklamaları, Ukrayna’nın uluslararası platformda güçlü bir şekilde duruşunu ve barış sürecindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]